Overleg Duitse/Nederlandse varkenssector

De Duitse boerenbond DBV en LTO Nederland willen een concurrentieslag tussen Duitse en Nederlandse varkenshouders vermijden. Dat is de uitkomst van een gezamenlijk overleg.

Vertegenwoordigers van beide organisaties voerden deze week overleg op het bedrijf van Maarten Rooijakkers, voorzitter van LTO Varkenshouderij. Ze wisselden informatie uit over het Nederlandse initiatief voor Duurzaam varkensvlees en een vergelijkbaar Duits initiatief voor meer dierenwelzijn.

Discussie

Ze kwamen tot de conclusie dat in beide landen de varkenshouderij onderwerp is van een maatschappelijke en politieke discussie. Zowel de Duitse als de Nederlandse varkenshouderij houden daar rekening mee in de verdere ontwikkeling van hun sector.

Beide organisaties streven naar een maatschappelijk geaccepteerde veehouderij waarbij rekening wordt gehouden met het concurrentievermogen. DBV en LTO vinden van elkaar dat ze op de goede weg zijn.

Geen concurrentieslag

Tegelijkertijd erkennen ze dat ze ook veel van elkaar kunnen leren en met elkaar kunnen afstemmen. Hoe dan ook moet worden voorkomen dat er bij de verdere ontwikkeling van de veehouderij een concurrentieslag ontstaat tussen beide landen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer