Vallei+Boert+Bewust+van+start
© Eric Veltink

Vallei Boert Bewust van start

Zo'n driehonderd belangstellenden brachten zaterdagmiddag een bezoek aan de zichtstal van varkenshouder Gijs van de Lagemaat in Lunteren. Zij deden dat bij de start van Vallei Boert Bewust.

Bij Vallei Boert Bewust zoeken boeren uit de Gelderse en Utrechtse Vallei actief contact met de burger. Zo willen zij die betrekken bij wat er op hun bedrijf gebeurt.

De officiële start van het project was 's morgens bij varkenshouder Peter Druijff in Voorthuizen. Aart de Kruijf, wethouder gemeente Barneveld, gaf het startschot voor Vallei Boert Bewust met de onthulling van het eerste bord.

Tweede bord

In de middag werd het tweede bord onthuld bij familie Van de Lagemaat in Lunteren. Bedrijven die meedoen aan Vallei Boert Bewust krijgen een bedrijfslabel. Ze zijn visitekaartjes van de sector, die het verhaal van de hele sector op een goede manier uitdragen.

De bedrijven zijn te herkennen aan een bord met logo van Vallei Boert Bewust. De belangrijkste voorwaarde om mee te doen met Vallei Boert Bewust is de interactie met de burgers in de Vallei.

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer