Jeugd 'ontdekt' herkomst pannenkoek

Twee basisschoolklassen zijn deze week een zoektocht begonnen naar de herkomst van de pannenkoek. De leerlingen gingen tevens een grote uitdaging aan: ze bakken eind augustus samen de grootste pannenkoek van Nederland.

Dinsdag (18 juni) en donderdag (20 juni) zijn de jongeren (groep 4/5) hun zoektocht naar de herkomst van de pannenkoek begonnen. Er komt heel wat bij kijken voordat de pannenkoek op het bord ligt, zo hebben de leerlingen inmiddels zelf ervaren.

Basisschool Neptunes uit IJburg bezocht akkerbouwer Dirk de Heer uit Purmer. Die legde uit hoe tarwe wordt ingezaaid, hoe het gewas wordt verzorgd en wanneer de oogst plaatsvindt.

Malen van tarwe

Basisschool Parkrijk uit Haarlem ging op bezoek bij akkerbouwer Simon Wilms in Anna Paulowna. Boer Dirk liet de kinderen zien hoe je met een handmolen tarwe maalt. Nadien zetten de scholieren in een restaurant zelf een mes en vork in een pannenkoek.

De klas uit Haarlem vervolgde hun ontdekkingstocht met een bezoek aan Koopmans in Leeuwarden. Daar zagen zij hoe in de grote maalderij van tarwe meel wordt gemaakt.

Recordpoging

Op donderdag 29 augustus ontmoeten de klassen elkaar en bakken zij samen de grootste pannenkoek van Nederland. De recordpoging vindt plaats in het kader van de Week van de Akkerbouw, van 26 tot en met 31 augustus.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer