Strengere+aanpak+voedselfraude
© EZ

Strengere aanpak voedselfraude

Winkels gaan strengere voorwaarden stellen bij de inkoop van voedingsmiddelen. Ook komt er scherper toezicht door de overheid.

Dat staat in het actieplan van de Taskforce Voedselvertrouwen dat door staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken en minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Ophef

Aanleiding voor het actieplan zijn recente voedselfraudeschandalen zoals de ophef over paardenvlees dat als rundvlees werd verkocht en biologische eieren die niet biologisch bleken.

In de hele voedselketen is afgesproken om producten waarvan wordt getwijfeld aan de kwaliteit, niet meer in te kopen. Verder moet in de voedselketen niet alleen zeker zijn dat het voedsel veilig is, maar ook dat een product echt is wat het is.

Vertrouwen

'Ik ben blij dat de vlees-, zuivel- en diervoedersector actie onderneemt', reageert Dijksma. 'De consument moet kunnen vertrouwen op zijn voedsel. De overheid zal gerichter gaan controleren op voedselfraude en de boetes verhogen.'

Minister Schippers voegt daaraan toe: 'De consument moet zeker weten dat erin zit wat erop staat en dat het veilig is. Fraude en misleiding zijn ontoelaatbaar.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer