Extreme regenval bedreigt Duitse gewassen

Duitsland en Oostenrijk maken zich grote zorgen om hun gewassen die al dagenlang onder water staan. Dat komt door de extreme regenval, waardoor de ziektedruk toeneemt, meldt BoerenBusiness.

Door de langdurige regen, drie keer zoveel als gemiddeld, zijn weilanden ondergelopen en akkers niet begaanbaar. Op sommige plekken is het niet mogelijk graslanden te maaien en koeien te beweiden.

Aardappelen dreigen te rotten in de natte grond. In Nedersaksen zijn grote verliezen in vroege aardappelen. De aardappelen die al achterliepen, worden nog verder vertraagd.

Te koud en te nat

Graangewassen die goed waren ontwikkeld worden bedreigd, evenals maïs waarvan de groei wordt geremd door de te koude en te natte omstandigheden. Het veel te kleine blad wordt geel.

Jonge bietenplantjes staan op veel percelen volledig onder water. Aspergetelers kijken tegen een uitval aan van 60 procent. Voor aardbeientelers is de situatie niet veel beter.

Ziektedruk

Doordat velden niet begaanbaar zijn, is het lastig bemestingswerkzaamheden en onkruidbestrijding uit te voeren. Gevolg is een toenemende ziektedruk vooral door schimmel.

Ook remt het gebrek aan zuurstof in het wortelstelsel de plantgroei. De kans op opbrengstverlies is aanzienlijk.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer