Strube: '25 ton suiker per hectare mogelijk'

Over tien jaar is het volgens Axel Schechert van zaadfirma Strube in theorie mogelijk om onder ideale omstandigheden 25 ton suiker per hectare te produceren.

Strube%3A+%2725+ton+suiker+per+hectare+mogelijk%27
© Strube

Met de introductie van nieuwe rassen realiseren de bietenveredelaars van Strube jaarlijks een productiestijging van 2 tot 2,5 procent.

Uitgaande van optimale omstandigheden moet het op basis van deze groei mogelijk zijn om over ongeveer tien jaar 25 ton suiker te oogsten van een hectare suikerbieten.

Veredeling

Veredelaar Schechert gaf deze week tijdens een congres over de toekomst van suiker in Europa een toelichting op de voortgang in de veredeling.

Naast hogere producties richt het bedrijf zich onder meer op het inkruisen van ziekteresistenties en aspecten als bewaarbaarheid, schieterresistentie en de ontwikkeling van winterbieten.

Optimale zaadkwaliteit

Schechert benadrukt dat topopbrengsten alleen mogelijk zijn als alle omstandigheden kloppen. Voor een optimale zaadkwaliteit gebruikt Strube de 3-D technologie.

Bij een productie van 25 ton suiker per hectare gaat de veredelaar uit van een wortelopbrengst van ruim 140 ton en een suikergehalte van 17,4 procent.

Vochtvoorziening

'Beperkende factor bij de opbrengstpotentie van suikerbieten is vaak de vochtvoorziening', vertelt Schechert.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer