Minder+suiker+door+koude+meimaand
© Nieuwe Oogst

Minder suiker door koude meimaand

De opbrengstverwachting voor suikerbieten is vanwege het koude en natte weer in mei met 500 kilo suiker per hectare naar beneden bijgesteld.

De suikerbieten staan op dit moment veelal in het zes- tot achtbladstadium. Volgens de agrarische dienst van Suiker Unie komen op meerdere percelen planten voor met roodverkleurde bladranden als gevolg van de matige groeiomstandigheden.

In het begin van de gewasontwikkeling zijn in suikerbieten vaak goed de groeiverschillen op percelen te zien. Bij de afdeling diagnostiek van het IRS komen onder meer meldingen binnen van stagnerende gewasgroei als gevolg van een te lage pH.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / -2°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer