'Hoeksche Waard is sterk landbouwgebied'

De Hoeksche is 'een sterk landbouwgebied' en 'een uniek agrarisch polderlandschap'. Dat schrijft provincie Zuid-Holland in het gebiedsprofiel van het Zuid-Hollandse eiland.

'De Hoeksche Waard is een uniek agrarisch polderlandschap en als representant van de bedijkingsgeschiedenis van Nederland ook op internationale schaal bijzonder', stelt de provincie in Gebiedprofiel Hoeksche Waard.

'De schoonheid van het landschap zit in de eenvoud: een weids en open landschap waarin dorpen, dijken, polders en kreken de ingrediënten van een leesbaar landschap zijn.'

Delta

Ook roemt de provincie het boerenland. 'De landschappelijke identiteit van de Hoeksche Waard wordt sterk bepaald door de ligging in het deltagebied. Een eiland tussen de grote wateren, waar het land is gewonnen op het water.'

De vruchtbare kleigronden hebben van de Hoeksche Waard een sterk landbouwgebied gemaakt, staat in het gebiedsprofiel.

Gebiedsprofielen

Gebiedsprofiel Hoeksche Waard is één van de zestien gebiedsprofielen die voor Zuid-Holland worden gemaakt. Met dit document wordt volgens de provincie duidelijk waar rekening mee moet worden gehouden bij nieuwe ruimtelijke ingrepen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer