Boerderijen+aangelicht+op+Hoeksche+Waard
© Hans Vermoen

Boerderijen aangelicht op Hoeksche Waard

Leerlingen van groep zes van de Boomgaard uit Mijnsheerenland en de Willibrordusschool uit Oud-Beijerland hebben woensdag op de akkerbouwbedrijven De Kikkershoek en Oemstee kuubkisten beschilderd.

Project ‘Balenkunst in de Wei, van kuubkist tot kunstobject’ is onderdeel van de Verlichte boerderijenroute Hoeksche Waard West. Die gaat op 24 januari van start.

Het werk van de leerlingen is vanaf komende week tot met half februari overdag te bewonderen nabij Maasweg 3 en Stougjesdijk 168 in Mijnsheerenland.

Verlichte boerderijenroute

Tijdens de verlichte boerderijenroute worden deze kunstobjecten ook aangelicht, evenals de boerderijen, watertorens, molens, kerken en andere karakteristieke panden op de route.

Het is de derde route die in dit Nationaal Landschap wordt gerealiseerd. Aanleiding voor de route is het nieuwe Jaar van de Boerderij.

Nationaal Landschap

Bij de realisatie van de route komen de boerenbedrijven en overige boerderijen in dit deel van het Nationaal Landschap voor het voetlicht.

Natuurlijk is er ook aandacht voor de molens, andere karakteristieke panden, voor de cultuurhistorie en natuur in het buitengebied van de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk en Oud-Beijerland.

De verlichte boerderijenroute vindt plaats op 24, 25, 26, 31 januari en 1, 2, 7, 8 en 9 februari tussen 19 en 22 uur. Bijna honderd objecten zijn die avonden aangelicht.

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 13°
  60 %
 • Zondag
  14° / 10°
  70 %
Meer weer