Hollandse Delta opent agrorandenregeling

Boeren op Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard kunnen zich bij waterschap Hollandse Delta inschrijven voor de Agrorandenregeling voor volgend jaar.

Hollandse+Delta+opent+agrorandenregeling
© John Poppe

De aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld, meldt Hollandse Delta.

De www.wshd.nl/beheerstructuur/watersysteem/agrorandenpilot Agroranden loopt nog tot 1 oktober 2013. Op dit moment onderzoekt Hollandse Delta of de regeling kan worden voortgezet en zo ja, in welke vorm. Provincie Zuid-Holland en het waterschap financieren de proef.

Bufferstroken

Agroranden is een project op Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard, waarbij boeren tegen een vergoeding bufferstroken aanleggen tussen de sloot en het gewas. De vaak bloemrijke randen zijn ook een thuisbasis voor natuurlijke vijanden van luizen en slakken.

De Agroranden-regeling beperkt zich tot Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard. Op deze eilanden liggen nu 506 kilometer agroranden. Verhoudingsgewijs liggen de meeste bloemenranden op Goeree-Overflakkee. De Hoeksche Waard telt de meeste grasranden.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer