LTO: eerlijke prijs voor varkensvlees

‘Een stap vooruit.’ Dat is volgens Maarten Rooijakkers, voorzitter van LTO Varkenshouderij, het besluit van de Nederlandse supermarkten om collectief afspraken te maken over de inkoopcriteria voor varkensvlees. Tegelijk benadrukt hij dat de varkenshouders hiervoor wel realistisch betaald moeten worden.

LTO%3A+eerlijke+prijs+voor+varkensvlees
© Jos Thelosen

‘Er zal een meerprijs op tafel moeten komen, willen varkenshouders voor de binnenlandse markt blijven produceren’, stelt Rooijakkers. ‘De markt zal zijn werk doen en de bal ligt bij de supermarkten. Zonder een eerlijke beloning zal er niet worden geleverd.’

Rooijakkers eist bovendien een ‘keiharde’ borging dat iedereen zich aan de regels houdt en dat er geen vlees de supermarkt binnenkomt dat niet aan de eisen voldoet. ‘Anders stelt het hele systeem niets voor.’

Voorsprong

Nederlandse varkenshouders hebben volgens hem een prima uitgangspositie om aan de nieuwe eisen te voldoen. ‘Wij werken al duurzamer dan heel veel collega’s elders in Europa. We hebben een behoorlijke voorsprong, daarom kunnen we leveren wat de supermarkten nu vragen.’

Meer in Nieuwe Oogst van komende zaterdag.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  9° / 6°
  80 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 7°
  5 %
Meer weer