Euforie bij partners duurzaam varkensvlees

De partijen die betrokken zijn bij het besluit om per 2015 alleen nog duurzaam varkensvlees in de supermarktschappen te leggen, reageren euforisch.

Euforie+bij+partners+duurzaam+varkensvlees
© porkchops.com

'Het is geweldig om te horen dat al over twee jaar het varkensvlees in de supermarkten op het niveau zit van ons Beter Leven kenmerk met één ster', zegt directeur Frank Dales van de Dierenbescherming.

'Met de nu aangekondigde stap hebben maar liefst bijna vier miljoen varkens een beter leven.'

Natuur & Milieu

Sijas Akkerman, hoofd voedsel bij Natuur & Milieu, vindt dat supermarkten, slachterijen en varkensboeren met deze normen 'een ambitieuze duurzaamheidstap zetten'. 'De lucht rond varkensstallen wordt gezonder en de natuur in Nederland mooier.'

LTO

Voorzitter Maarten Rooijakkers van LTO Varkenshouderij verwacht dat varkenshouders de hogere eisen als een kans zien om een betere prijs voor hun varkensvlees te krijgen van de Nederlandse supermarkten.

COV

Woordvoerder Richard van de Kruijk, van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) noemt de Nederlandse varkensvleessector 'één van de koplopers in Europa'.

CBL

Marc Jansen, directeur van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), meent dat met de verduurzaming van kip en varkensvlees een duurzaam stukje vlees voor iedere consument binnen handbereik komt.

'Het is uniek in de wereld dat er in Nederland dankzij de goede samenwerking zulke duurzame stappen kunnen worden gezet.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
 • Donderdag
  5° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  10 %
Meer weer