Vijf bedrijven lichten FloraHolland op

Vijf bedrijven hebben in februari FloraHolland proberen op te lichten door transacties met het failliet verklaarde groothandelsbedrijf Ciccolella voor te wenden.

Vijf+bedrijven+lichten+FloraHolland+op
© FloraHolland

In totaal gaat het om een bedrag van iets minder dan 1 miljoen euro, zegt financieel directeur Erik Leeuwaarden van FloraHolland.

Van de vijf zijn twee telers lid van de coöperatie FloraHolland. De andere drie zijn contractzenders. 'Met hen doet FloraHolland geen zaken meer', geeft Leeuwaarden aan.

Sancties

Wat de sancties voor de twee leden zijn, is nog niet duidelijk. Die kunnen een boete krijgen, worden geschorst of hun lidmaatschap wordt opgezegd.

De vijf frauderende bedrijven beweerden bloemen en planten te hebben geleverd aan Ciccolella en maakten aanspraak op de betalingszekerheid van FloraHolland.

Omdat het failliete Ciccolella zijn betalingsverplichtingen niet kon nakomen, moest FloraHolland de telers betalen voor hun geleverde goederen.

Lager

Het bedrag dat met de zwendel is gemoeid, is volgens Leeuwaarden lager dan aanvankelijk gedacht. Eerder ging de bloemenveiling ervan uit dat het om meer dan 2 miljoen euro ging.

Intern onderzoek wijst uit dat het aantal sierteeltbedrijven dat FloraHolland probeerde op te lichten, kleiner is dan werd aangenomen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    24° / 10°
    20 %
  • Maandag
    23° / 13°
    30 %
  • Dinsdag
    19° / 12°
    90 %
Meer weer