Mobiele+testbank+trekkerremmen
© eigen foto Abemec

Mobiele testbank trekkerremmen

Abemec in Veghel biedt een nieuwe serviceactiviteit: de remmentest voor trekkers, landbouwvoertuigen en aanhangers. Abemec wil hiermee de trend in de markt volgen: meer veiligheid op de weg met landbouwverkeer.

Op diverse beurzen is aandacht besteed aan veilig remmen met trekkers, landbouwvoertuigen en aanhangers. Abemec stelt dat met een geijkte rollenremmentestbank de meest complete en juist uitgevoerde test kan worden gedaan.

Het landbouwmechanisatiebedrijf volgt hiermee de richtlijnen zoals gegeven in de APK voor vrachtwagens. Alleen de rollenremmentestbank kan de remvertraging per wiel meten.

Abemec is, volgens eigen zeggen, het eerste landbouwmechanisatiebedrijf met een mobiele remmentestbank voor landbouwvoertuigen.

Inzicht in remvermogen

Met deze remmentestbank kan Abemec trekkers, voertuigen en aanhangers testen met een breedte van 3,20 meter en aslasten tot 18 ton. Dat is volgens het bedrijf ruim voldoende om aan de maximale aslasten te voldoen van de wegenverkeerswet tot 11 ton.

De rollenremmenbank maakt testen op de Abemec werkplaats mogelijk of in overleg bij de klant op het bedrijf. Het resultaat is direct inzicht in het remvermogen van het machinepark. Bij afwijking krijgt de klant een reparatieadvies.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer