ABN AMRO: Nederland agrarisch gidsland

De Nederlandse agrarische sector is als gidsland een voorbeeld voor de wereld. Dat stelt ABN Amro in 'Visie op Agrarisch'.

De vooruitzichten voor de agrarische sector zijn gunstig. De wereldbevolking groeit naar 9 miljard mensen en de consumptie neemt met 2 tot 3 procent per jaar toe.

Nederlandse agrarische producten staan daarbij volgens ABN Amro hoog aangeschreven en de export naar opkomende landen neemt toe. Deze sterke reputatie en toenemende vraag biedt veel kansen voor Nederlandse bedrijven.

Kennisinfrastructuur

Nederland heeft daarnaast een lange agrarische traditie en een uitgebreide kennisinfrastructuur. Dit betekent dat Nederland als gidsland een belangrijke rol voor de rest van de wereld kan blijven vervullen.

De agrarische sector in ons land loopt voorop door haar brede en diepe assortiment hoogwaardige producten, haar innovatiekracht, efficiënte logistiek en hoge productie.

Toegevoegde waarde

De sector kan haar voorsprong behouden door de komende jaren te investeren in meer toegevoegde waarde van producten en verbetering van de efficiency in de keten.

Dat kan volgens ABN AMRO invulling krijgen door een marktgerichte teelt of productie tegen een nog lagere kostprijs. Zo kunnen de groente- en fruitteelt en de akkerbouw hun afzetpositie versterken door een flexibele en betrouwbare levering van afzetvolumes van een constante kwaliteit.

Ketenregie en marktkennis

Hierbij is een goede ketenregie en marktkennis cruciaal. Voor de varkens- en legpluimveehouderij geldt dat dierenwelzijn en milieu steeds belangrijker worden bij de productie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer