Gelders asbest er later af

Boeren in Gelderland kunnen zich pas in oktober van dit jaar inschrijven voor de stimuleringsregeling 'Asbest eraf, zonnepanelen erop'. Dat meldt de provincie Gelderland. Voor de andere provincies is dit juli.


Het streven van de overige provincies is om de regeling open te laten gaan op 1 juli. Provincie Gelderland lijkt de enige te zijn, die hiervan afwijkt.

Elke provincie heeft zijn eigen budget. Een snelle inschrijving bij een beperkt budget heeft dus geen gevolgen voor de inschrijving in Gelderland.

Voorwaarden

De exacte voorwaarden voor de regeling worden nog uitgewerkt. Het staat vast dat boeren een deel van de verwijderde vierkante meters dak moeten vervangen door zonnepanelen.

De stimuleringsregeling komt voort uit een convenant van de twaalf provincies met het rijk. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stelt voor de regeling 20 miljoen euro beschikbaar.

Sanering

De regeling loopt vooruit op een mogelijk verbod op bezit van asbestdaken in 2024. Met deze regeling verwachten de provincies de sanering van asbestdaken een impuls geven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer