LTO Drenthe wil betere beheerplannen

De landbouw blijft grote moeite houden met de beheerplannen voor de Drentse Natura 2000-gebieden. Dat geldt met name voor het Drents-Friese Wold en Leggelderveld in Midden-Drenthe.

Bezwaren van LTO Noord Drenthe tegen de aanwijzing van deze twee gebieden werden onlangs nog afgewezen door de Raad van State, maar de angel is er daarmee nog niet uit.

Veehouders rond deze gebieden dreigen via de beheerplannen te veel beperkingen te krijgen opgelegd. Of ze worden in het onzekere gehouden hoe ze hun bedrijven in de toekomst kunnen ontwikkelen, constateert LTO Noord Drenthe.

Zekerheid

Dienst Landelijk Gebied wil deze zomer de eerste beheerplannen opleveren, maar het overleg hierover verloopt moeizaam. LTO Noord wil eerst zekerheid hebben over een aantal essentiële uitgangspunten, voordat hiermee kan worden ingestemd.

Allereerst moet het bestaand gebruik buiten de Natura-gebieden Drents-Friese Wold en Leggelderveld beter in de beheerplannen worden omschreven. Ook reguliere ontwikkeling van agrarische bedrijven moet in het plan worden erkend als bestaand gebruik.

Volgens LTO Noord geldt dat ook voor nieuwe ontwikkelingen die passen in het algemene beeld van de landbouw.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Noord

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer