Natura Rijntakken flexibeler

Bij het nieuwste concept beheerplan Natura 2000 Rijntakken zijn vier Natura 2000-gebieden samengevoegd: Gelderse Poort, Waal, Nederrijn en IJssel. Dat moet ontwikkelingsruimte geven.

Natura+Rijntakken+flexibeler
© Nieuwe Oogst (RL)

Doel van de samenvoeging is meer flexibiliteit, stelde Jaap Ex, projectleider Natura 2000 Rijntakken bij provincie Gelderland. Hij zei dit tijdens een bijeenkomst voor LTO-bestuursleden, die betrokken zijn bij Natura 2000 Rijntakken.

Bedoeling is dat er langs de rivieren meer ontwikkelingsruimte komt voor agrarische bedrijven en dat de vergunningverlening beter verloopt.

Aanwijzingsbesluit

De complementaire doelen worden niet opgenomen in het aanwijzingsbesluit. Het gaat hierbij om de natuurwaarden (habitats), die in het vogelrichtlijngebied waren opgenomen.

Wel is het habitatrichtlijngebied uitgebreid. Zo is een deel van de Tengnagelwaard in de Gelderse Poort toegevoegd, net als delen langs de Waal, Neder Rijn en IJssel.

Oplossen

Volgens LTO Noord Gelderland mag het beheerplan niet tot extra knelpunten leiden, maar moet deze oplossen. De klankbordgroep Rijntakken, waarin LTO zit, stelt eind december een advies over het beheerplan op. Dan brengt LTO ook haar opmerkingen in.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer