'Rotterdammer moet voedsel uit buurt eten'

Mensen uit Rotterdam en omgeving moeten meer voedsel gaan eten dat in de buurt is geproduceerd. Daar moet een nieuw ingestelde voedselraad voor gaan zorgen.


De Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen (Duurzaamheid) maakte vandaag tijdens een congres in de Maasstad over stadslandbouw bekend dat er een zogeheten regionale Food Council komt.

Daarin zitten meer dan twintig deskundigen die bekend zijn op terreinen als voedsel, onderwijs, vrije tijd en woningbouw.

Stadslandbouw

Samen moeten zij oplossingen gaan bedenken die zorgen voor uitbreiding en professionalisering van de stadslandbouw. Bovendien moeten ze het stadsbestuur gevraagd en ongevraagd adviseren over duurzame voedselketens in en om de stad.

De leden van de voedselraad gaan in principe zelf de obstakels die zij tegenkomen wegnemen. Rotterdam steekt verder geen geld in het werk van de raad.

Akkerbouw- een veeteeltbedrijven

'De leden van de Food Council is gevraagd bij te dragen aan de groei van het aantal akkerbouw- en veeteeltbedrijven in en om de stad, zodat voedsel geen lange reis meer hoeft af te leggen, want dat is beter voor het milieu', stelt de wethouder.

'Als meer mensen voedsel uit de stad eten, wordt het voor de producenten ook rendabeler om het te kweken of verbouwen'. geeft ze aan. Iinitiatiefnemers van het Food Council zijn gemeente Rotterdam en de stadsregio.

ANP

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer