DeltaMilk: bijna 1,5 miljoen euro winst

Zuivelcoöperatie DeltaMilk, eigenaar van kaasfabriek De Graafstroom in Bleskensgraaf, boekt over 2012 bijna 1,5 miljoen euro winst. Dat is 40 procent meer dan vorig jaar.

De winst gaat volledig naar leden, maar welk deel ze contant en welk deel ze op naam krijgen, blijft in het midden. Voorzitter Teunis Sterk doet daar traditiegetrouw geen uitspraken net als over de hoogte van de eindmelkprijs.

De leden kregen als voorschot de gemiddelde melkprijs in Noord-West Europa uitbetaald. Die daalde in 2012 met ruim 8 procent ten opzichte van 2011. De omzet, die wordt gehaald in de productgroepen kaas, wei en room, daalde met 2,5 procent naar 150 miljoen euro.

Toegevoegde waarde

Volgens algemeen directeur Henk van Bochove bewijzen de cijfers dat DeltaMilk met haar gekozen strategie op de goede weg is: minder bulk en meer toegevoegde waarde kaas. Hetzelfde geldt voor de wei.

'Het gaat ons om marge, niet zozeer om omzet. Dit leidt uiteindelijk tot hogere resultaten per kilo en die resultaten zien we nu al', aldus Van Bochove.

Om de toegevoegde waarde strategie verder te realiseren, investeerde DeltaMilk de afgelopen jaren al flink in fabriek en pakhuis. Ook voor 2013 en 2014 staan de nodige investeringen op stapel.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer