Tweede kans voor in beslag genomen dieren

Door de politie of de overheid in beslag genomen weidedieren, zoals paarden, varkens en schapen krijgen via de website www.ikzoekbaas.nl een tweede kans. Particulieren kunnen op deze website reageren.

De website van de Dierenbescherming stond eerst alleen open voor huisdieren. Maar nu hebben Dierenbescherming en Dienst Regelingen de samenwerking opgezocht en worden ook weidedieren via de website aangeboden.

Het gaat onder meer om verwaarloosde of mishandelde paarden, die de politie in beslag heeft genomen. Maar ook om dieren die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in beslag heeft genomen omdat hun eigenaren zich niet aan bepaalde voorschriften houden.

Selectie

De Dierenbescherming selecteert de 'nieuwe baasjes' zorgvuldig, vertelt Susanne Schiphorst van de Dierenbescherming. ‘Het is een moeilijk plaatsbare groep omdat ze vaak niet geschikt zijn voor verkoop of productie. Sterk vermagerde schapen moeten eerst een half jaar op krachten komen voor ze een weiland kunnen begrazen. En voor hetzelfde geld knappen ze helemaal niet op.'

Slachthuis

Dierenpolitieagent Simon Voeten is blij met het initiatief: ‘Voorheen hadden wij weinig zicht op wat er met een in beslag genomen dier gebeurde.'

'Soms deden wij onze uiterste best om een dier uit erbarmelijke omstandigheden te bevrijden. En dan werd het alsnog verkocht aan een opkoper, die het een enkeltje slachthuis meegaf', aldus Voeten.

Op de website worden momenteel vier varkens en zes paarden aangeboden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer