Omzet+1+ster+kippenvlees+Plus+plust
© Plus

Omzet 1 ster kippenvlees Plus plust

De omzet van het beter leven kippenvlees in Plus supermarkten, is bijna vijf keer zo groot als de omzet van het alternatief dat tot die tijd in de winkel lag.

Dat meldt Plus, die de kip begin december introduceerde onder de noemer Hollandse Beter Leven kip.

Commercieel directeur Eric Leebeek zegt dat Plus stapsgewijs een breder aanbod verantwoord kippenvlees presenteert in de winkels. ‘Daarbij zijn wij echter niet alleen afhankelijk van de vraag van de consument, maar ook van het beschikbare aanbod.’

Het assortiment is inmiddels uitgebreid met kippenvleugels en kipfiletblokjes. Het Beter Leven kenmerk is daarnaast veel duidelijker zichtbaar op het nieuwe etiket en in het schap. Ook wordt het Beter Leven kippenvlees actief gepromoot.

Verbeteringen

De introductie van Hollandse Beter Leven kip sluit volgens Leebeek aan bij andere recente verbeteringen van Plus op het gebied van dierenwelzijn. Ook het Hollands kalfsvlees van Plus draagt een Beter Leven kenmerk-ster.

Daarnaast is de retailer bezig met de volledige overstap naar varkensvlees met een Beter Leven-ster.

Plus stapte vorig jaar als eerste supermarktketen in Nederland volledig over van scharrel- naar vrije uitloopeieren.

Weer

 • Zaterdag
  1° / -2°
  50 %
 • Zondag
  5° / -1°
  50 %
 • Maandag
  5° / 1°
  50 %
Meer weer