Dierenbescherming en G7 bespreken aanpak

Een bericht in dagblad Trouw van vanmorgen, waarin gesteld werd dat het vergassen van ganzen is afgeblazen, klopt volgens LTO-onderhandelaar Peter de Koeijer bij de G7 niet.

Dierenbescherming+en+G7+bespreken+aanpak
© Ida Hylkema

Wel gaan de ondertekenaars van het ganzenakkoord (G7) met de Dierenbescherming overleggen over het 'diervriendelijk' doden van ganzen.

Het gesprek is een gevolg van een brief die de Dierenbescherming vandaag aan EZ-staatssecretaris Sharon Dijksma en de G7 heeft gestuurd.

Daarin stelt de Dierenbescherming dat het vergassen van ganzen niet effiënt is. Bovendien is er volgens de organisatie sprake van een pijnlijke dodingsmethode.

Onderzoek

De Dierenbescherming stelt voor om nader onderzoek te doen naar innovatieve verjaagmethoden en landschappelijke aanpassingen, om ons land minder aantrekkelijk te maken voor ganzen.

De G7 willen hierover nu in gesprek met de Dierenbescherming. 'Maar onze doelstelling in het ganzenakkoord blijft overeind', stelt de Koeijer. 'Dat betekent dat we het aantal ganzen willen reduceren tot het schadeniveau van 2005.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  20 %
 • Maandag
  20° / 11°
  45 %
 • Dinsdag
  23° / 11°
  20 %
Meer weer