Vleesverwerker Oss legt fout bij vrieshuis

De verdachte vleesverwerker Willy Selten in Oss erkent dat een partij paardensnippers als rundvlees in de vleesverwerking is terechtgekomen, maar zegt dat er een menselijke fout is gemaakt in een vrieshuis.

'Door een menselijke fout vanuit een van de door ons gecontracteerde vrieshuizen is eenmaal een partij paardensnippers als rundvlees in de vleesverwerking terechtgekomen', schrijft de vleesverwerker in een verklaring.

De verklaring maakt niet duidelijk of het vlees ook in de voedselketen is gebracht.

Rundervet

Eerder was de uitleg van Willy Selten dat er paardenvlees was gemengd met rundervet in opdracht van één buitenlandse slachter. Het vlees zou nog in het vrieshuis staan.

Het Openbaar Ministerie denkt dat het bedrijf in Oss paardenvleessnippers mengde met rundvleessnippers en verkocht als puur rundvlees. De vleesverwerker wordt daarom verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen.

Verband

Het is onbekend of er een verband is met de recente vondst van paardenvlees in Ierse hamburgers en Engelse diepvriesmaaltijden. Het strafrechtelijk onderzoek naar de vleesverwerker was al bezig, toen het paardenvleesschandaal losbarstte.

ANP

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer