OM onderzoekt vleesfraude WMT en Draap

Het Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar vleesfraude door Windmeijer Meat Trading (WMT) in Breda en het Cypriotische bedrijf Draap van de Nederlandse directeur Jan F.

De vleeshandelaren zouden niet voldoen aan de traceringsplicht voor vlees en worden verdacht van valsheid in geschrifte. Waar hun vlees vandaan komt en waar het naartoe gaat, is onderwerp van onderzoek, staat in een persverklaring van het OM.

De opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vandaag een kantoor in Breda doorzocht, maakte het OM bekend. Er is administratie in beslag genomen.

Runderlasagne

Bij vleeshandelaar WMT in Breda werd eerder al onderzoek gedaan door de NVWA vanwege een melding uit Groot-Brittannië over paardenvlees in runderlasagne.

WMT handelt met Draap, het bedrijf dat door Franse en Britse media wordt genoemd als de schakel tussen slachterijen in Roemenië en de diepvriesmaaltijden die paardenvlees bevatten in plaats van rundvlees.

Halalvlees

WMT en directeur Hans W. en Jan F. zijn vorig jaar veroordeeld voor fraude met halalvlees. Geïmporteerd paardenvlees werd verkocht als halal geslacht rundvlees uit Nederland.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer