Ook maaltijden AH met paardenvlees

Ook in maaltijden van Albert Heijn (AH) blijkt paardenvlees te zijn verwerkt, terwijl het etiket rundvlees vermeldde. Het gaat om de lasagne bolognese van het merk Euroshopper van AH.

Ook+maaltijden+AH+met+paardenvlees
© Twitter

De supermarktketen heeft het product uit voorzorg verleden week vrijdag al uit de winkels gehaald. Klanten die zo'n maaltijd nog in bezit hebben, kunnen het terugbrengen naar de winkel.

Superunie

Ook andere supermarktketens haalden uit voorzorg producten uit de handel die mogelijk paardenvlees kunnen bevatten. Zo haalde Superunie, waar diverse supermarkten onder vallen, de Primafrost Lasagne Bolognese van 400 gram uit de verkoop.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is bezig met een onderzoek om te zien of op de Nederlandse markt producten worden verkocht die ten onrechte paardenvlees bevatten.

Ophef

De ophef over paardenvlees begon half januari in Engeland. In honderdduizenden Britse diepvriesmaaltijden van '100 procent-rundvlees' bleek 30 tot 100 procent paardenvlees te zitten.

Het paardenvleesschandaal heeft inmiddels meerdere Europese Unie-lidstaten bereikt. Na Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk, Duitsland, België en Nederland, blijkt ook in maaltijden in Zwitserland paardenvlees in plaats van rundvlees te zijn verwerkt.

Het gaat om producten van Verdi Bolognese die te krijgen zijn bij de Zwitserse Coop.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    12° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 9°
    70 %
Meer weer