Megaboer: PvdD heeft kikker zelf gecreëerd

Het is flauw van de Partij voor de Dieren (PvdD) om de poelkikker in de strijd te werpen tegen uitbreiding van zijn agrarisch bedrijf. Dat vindt de Groningse melkveehouder Wim de Wildt.

'De leefomgeving van de poelkikker hebben partijen als de Partij voor de Dieren een paar jaar geleden zelf gecreëerd. Hij zwemt sinds die tijd hiertegenover in het Winschoterdiep', zegt hij.

De Partij voor de Dieren stelde vragen over uitbreiding van het bedrijf aan het college van burgemeester en wethouders van Groningen.

Raad van State

Volgens De Wildt die naast de koeien ook driehonderd rosékalveren en 33.000 vleeskuikens houdt, ligt niet alleen de Partij voor de Dieren, maar ook gemeente Groningen dwars. Hij maakte eind januari via zijn advocaat bezwaar tegen het nieuwe bestemmingsplan buitengebied bij de Raad van State.

Fout gemeentehuis

'Een aantal jaren geleden gaf de gemeente al toestemming voor uitbreiding. Door een fout op het gemeentehuis is het bouwblok niet aangepast. Daarom heeft de gemeente nu een te klein bouwblok in het bestemmingsplan opgenomen', geeft zijn advocaat Paul Bodden aan.

Naar verwachting doet de Raad van State over vier weken uitspraak.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer