Subsidiefout akkerrandbeheer hersteld

Provincie Zeeland komt beheerders van akkerranden tegemoet. Beheerders die over het jaar 2012 om technisch-administratieve redenen een deel van de subsidie niet uitbetaald hebben gekregen, worden hier alsnog voor uitbetaald.

In een aantal gevallen is de gesubsidieerde oppervlakte akkerranden onder de Subsidieverordening Natuur- en Landschapsbeheer het afgelopen jaar ten onrechte verkleind. Dit kwam aan het licht bij de gecombineerde opgave in mei 2012.

Een aantal deelnemers kon maar voor een deel van de beheerde randen een betalingsverzoek indienen. In een paar gevallen moest zelfs al ontvangen subsidie worden terugbetaald. Er zijn echter ook deelnemers bekend bij wie dit nog niet tot merkbare gevolgen heeft geleid.

Compenseren

Provincie Zeeland heeft samen met Dienst Landelijk Gebied en Dienst Regelingen de fouten in kaart gebracht en een regeling getroffen om de misgelopen subsidie te compenseren. De betreffende deelnemers hebben de afgelopen dagen hierover bericht ontvangen.

Om praktische redenen worden alleen bedragen boven 100 euro meegenomen. Bij de herstelactie is ook gebleken dat verschillende deelnemers een gering bedrag teveel hebben ontvangen. Om dezelfde reden wordt dit niet teruggevorderd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer