Studenten+peilen+mening+over+akkerranden
© Nieuwe Oogst

Studenten peilen mening over akkerranden

Twee studenten van CAH Vilentum in Almere doen onderzoek naar het draagvlak onder agrariërs voor akkerranden.

De studenten Alle van der Vange en Steven Kaandorp volgen in Almere de opleiding toegepaste biologie. Zij voeren voor hun onderzoek onder meer een enquête uit en zoeken nog akkerbouwers, tuinders en veehouders die willen meewerken.

De enquête is onderdeel van een groter onderzoek waarbij behalve van de agrariërs ook de meningen worden gepeild van burgers, een natuurvereniging en provincie Flevoland. Eind januari hopen de studenten hun bevindingen te kunnen presenteren.

Argumenten

'Wij willen van de agrariërs graag te weten komen hoe de voor- en nadelen van de akkerranden in de praktijk worden ervaren. Uiteindelijk is het de bedoeling om uit te vinden welke argumenten er zijn om wel of juist geen akkerranden aan te leggen', zegt Van der Vange.

Akkerbouwers, tuinders en veehouders die willen meewerken aan het onderzoek, kunnen via bijgaande link de enquête invullen. Het invullen neemt volgens de studenten slechts enkele minuten in beslag.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 0°
  40 %
 • Woensdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer