Nog ruimte voor akkerranden

Het ministerie van EL&I biedt in november naar verwachting extra ruimte voor FAB-akkerranden. LTO beveelt daarvoor deelname aan Bloeiend Bedrijf aan. Vooral boeren uit gebieden met nu nog een lage deelname maken kans.

Nog+ruimte+voor+akkerranden
© Nieuwe Oogst

FAB staat voor Functionele AgroBiodiversiteit: nuttige biodiversiteit in de landbouw. Inzaai van akkerranden met speciale kruiden- en grassenmengsels kan een bijdrage leveren aan de bestrijding van plagen.

Vergoeding

Via het Louis Bolk Instituut en met medewerking van meerdere agrarische natuurverenigingen sloten zich inmiddels zo’n 300 boeren aan bij www.bloeienbedrijf.nlBloeiend Bedrijf. Ze zijn dit jaar goed voor zo’n 600 kilometers aan FAB-randen.

LTO Nederland ondersteunt het plan om deze aanpak met zo’n 150 deelnemers uit te breiden. Die kunnen aanspraak maken op een 3-jarige vergoeding voor materiaalkosten en arbeid.

Regio's

Daarbij hoopt LTO vooral op akkerbouwers uit regio’s met een lage deelname.Dat zijn: Zuid-Nederland, Friesland (kustgebied), Oost-Drenthe, Oost-Overijssel en Oost-Gelderland.

• Voor informatie mail Arja Doornbos van Projecten LTO Noord: adoornbos@projectenltonoord.nl

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer