Veel+belangstelling+pers+voor+akkerranden
© Nieuwe Oogst

Veel belangstelling pers voor akkerranden

Op het bedrijf van akkerbouwer Adrie van ’t Westeinde in Swifterbant was gisteren een grote groep journalisten aanwezig om te kijken naar zijn akkerranden.

Onder meer voor de camera van Omroep Flevoland legde Van ’t Westeinde uit waarom hij akkerranden heeft aangelegd en wat voor hem de meerwaarde is. De Flevolandse akkerbouwer is deelnemer aan het project Akkerranden Flevoland.

Van ’t Westeinde zaaide vorig jaar voor het eerst akkerranden in op zijn bedrijf. Als argument zegt hij akkerranden gewoon mooi te vinden en ook goed voor het imago van de landbouw. 'Bovendien is de rand een uitstekende schuilplaats voor natuurlijke roofvijanden, waardoor ik bespuitingen tegen insecten kan uitsparen.'

100e deelnemer

Aanleiding voor de projectleiding om de pers uit te nodigen op een bedrijf met akkerranden is de aanmelding van de 100e deelnemer afgelopen voorjaar. Het project Akkerranden Flevoland bestaat nu in totaal uit 80 hectare aan akkerranden.

Het project is gestart in 2008. Volgend jaar is het laatste jaar van Akkerranden Flevoland. Uiteindelijke doelstelling is om het project af te sluiten met 96 hectare akkerrand. De 100 deelnemers in Flevoland zijn onderverdeeld in 8 clusters.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  18° / 8°
  20 %
 • Zondag
  19° / 10°
  60 %
Meer weer