ChristenUnie+stelt+Kamervragen+WKK
© Peter van houweling

ChristenUnie stelt Kamervragen WKK

De ChristenUnie-fractie heeft Kamervragen gesteld over berichten dat de winstgevendheid van warmtekrachtkoppelingsinstallaties (WKK) in de glastuinbouw sterk is gedaald.

Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber (ChristenUnie) vreest dat de milieuvriendelijke elektriciteitsproductie van de WKK's onaantrekkelijk wordt door de goedkope energieproductie uit de meer vervuilende kolencentrales.

'Er is een overschot aan energie uit kolencentrales en intussen worden er nog kolencentrales bijgebouwd. Daardoor zullen agrariërs waarschijnlijk steeds vaker hun WKK-installaties stilzetten. Dat is niet goed voor de agrariërs en de ambities voor schone energie.'

Vragen

Dik-Faber wilde van EZ-minister Henk Kamp onder meer weten of hij het wenselijk vindt 'dat de elektriciteitsproductie door conventionele centrales toeneemt ten koste van de efficiëntere elektriciteitsopwekking via WKK’s.'

Verder vroeg ze de bewindsman naar de gevolgen van de afname van WKK-stroom ten opzichte van kolenstroom voor de reductie van CO2-uitstoot.

Antwoord

Kamp zal in principe binnen zes weken antwoord geven op de kamervragen.

Weer

 • Dinsdag
  16° / 2°
  30 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  25 %
Meer weer