126 miljoen voor EHS in 2013

Het ministerie van Economische Zaken stelt dit jaar 126 miljoen euro voor de ontwikkeling van de robuuste Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Dat laat staatssecretaris Sharon Dijksma weten.

126+miljoen+voor+EHS+in+2013
©

Ook wordt 65 miljoen ingezet om de natuurgebieden goed te kunnen beheren. Een voorbeeld is het verminderen van de grote schommelingen van de grondwaterstanden in en rond natuurgebieden.

Snel klaar

De regering heeft met de provincies afgesproken dat zij met voorstellen komen voor natuurprojecten die bijdragen aan een robuuste EHS. Daarbij moeten deze projecten snel starten en ook snel klaar zijn.

Markerwadden

Voor het project de Markerwadden is door de ministeries EZ en IenM nog eens 30 miljoen vrijgemaakt. Er komen eilanden in het Markermeer waardoor er extra natuur ontstaat. Natuurmonumenten heeft dit project voorgesteld en de provincies Flevoland, Noord-Holland steunen dit.

Besteding van 2014

De provincies zijn verantwoordelijk voor de realisatie en beheer van robuuste natuurgebieden. Over de besteding van het geld vanaf 2014 wordt nog overleg gevoerd met provincies en natuurorganisatie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer