Weber: EHS niet groter in Zuid-Holland

De EHS in Zuid-Holland wordt door het nieuw regeerakkoord niet groter of in de oorspronkelijke omvang aangelegd.

Weber%3A+EHS+niet+groter+in+Zuid%2DHolland
© Provincie Zuid-Holland

Dat zei gedeputeerde Han Weber vandaag tijdens de commissievergadering Groen & Water op vragen van Statenlid Anne Koning (PvdA).

Weber sprak deze week voor het eerst met staatssecretaris Co Verdaas (landbouw). Daarbij kwam de EHS in Zuid-Holland aan de orde.

Grond-voor-grond

Weber gaf aan dat voor de aanleg van de EHS primair het grond-voor-grond-principe wordt ingezet. De 200 miljoen extra voor natuur in de twaalf provincies is er niet alleen voor de EHS.

‘Die is beschikbaar voor het hele natuurveld, waaronder de PAS en het beheer’, aldus de gedeputeerde. ‘Voor de investeringen in de EHS is er een beperkter bedrag. Hoeveel weten we nog niet. Laat we zeggen dat dat in de buurt van de 100 miljoen is.’

Helft

De EHS realiseren zoals ooit oorspronkelijke was bedoeld, zit er niet in. Weber. ‘We moeten alle zeilen bijzetten om de internationale verplichten te realiseren. Eerder hebben we aangegeven dat we op de helft uitkomen. Met de middelen die we nu hebben, kunnen we gelukkig meer doen.'

‘Maar we moeten niet het beeld neerzetten dat de EHS groter wordt dan we voor de internationale verplichten hebben afgesproken’, benadrukte de gedeputeerde.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer