VVD: snel helderheid over Buijtenland

De Zuid-Hollandse VVD-fractie wil dat er snel 'absolute helderheid' komt over het inrichtingsplan van het landschapspark Buijtenland van Rhoon. Statenleden Arie-Pieter Noordermeer en Herman van Santen willen van het provinciebestuur weten hoe de vlag erbij hangt.

'Voor alle betrokkenen, waaronder agrariërs en grondeigenaren, is helderheid over het inrichtingsplan zeker zo belangrijk als het bestemmingsplan zelf', schrijven Noordermeer en Van Santen in vragen aan Gedeputeerde Staten.

De VVD wijst op de uitspraak van de Raad van State van juni dit jaar. Die bepaalde dat het bestemmingsplan voor het Buijtenland van Rhoon 'onherroepelijk' is. Echter wat betreft het inrichtingsplan ontbreekt duidelijkheid, vinden de Statenleden.

Geld

Ook willen Noordermeer en Van Santen weten wat er nog over is van de 120 miljoen euro die beschikbaar is gesteld voor het natuur- en recreatieproject ten zuiden van Rotterdam. Inmiddels is er geld uitgegeven aan voorbereidende werkzaamheden.

Vijftien boeren in de polders van Rhoon moeten wijken voor 600 hectare natuur en recreatie, het Buijtenland van Rhoon. Daartegen is veel verzet, zowel van boeren als burgers in het gebied.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer