LTO: toenemende vraag naar kerstbomen

De animo voor de levende kerstboom groeit. Steeds meer mensen kopen niet een, maar twee of drie kerstbomen voor in huis. Deze trend ziet Jan van Leeuwen van LTO-vakgroep Boom- en Vaste planten.

LTO%3A+toenemende+vraag+naar+kerstbomen
© Van Assendelft Fotografie

Volgens Van Leeuwen komt dit door 'de flinke toename' van het assortiment. 'Niet alleen is er meer keuze in kerstversiering, ook de keuze in kerstbomen is groter. Meer consumenten vinden een passende kerstboom'.

Mensen kiezen voor een echte boom, omdat ze meer leven in huis willen, stelt de LTO-bestuurder. 'Bovendien is groen goed voor de gesteldheid van de mens.' Vooral de tafelkerstboom doet het dit jaar goed, merkt Van Leeuwen.

Prijs

De prijs van een kerstboom is ten opzichte van vorig jaar met zo'n 10 tot 20 procent gestegen, schat Van Leeuwen. 'De vorst in het voorjaar heeft meegespeeld, maar de prijsstijging is ook zeker een gevolg van de toenemende vraag.'

Bos bloemen

Volgens Van Leeuwen lijkt de prijs heel hoog, maar valt dat erg mee als je het vergelijkt met andere planten en bloemen in huis. 'Een flinke kerstboom is niet duurder dan een flinke bos bloemen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer