Nederlanders minder bezorgd om klimaat

Steeds minder Nederlanders verwachten dat het klimaat de komende tien jaar gaat veranderen. Dat blijkt uit een tweejaarlijks weer- en klimaatonderzoek van onderzoeksbureau GfK onder tienduizend mensen.

Dit jaar verwacht 27 procent van de ondervraagden behoorlijke tot drastische klimaatveranderingen. In 2010 was dit nog 31 procent, in 2008 en 2006 respectievelijk 38 procent en 47 procent.

Het percentage Nederlanders dat erg bezorgd is over klimaatveranderingen is dit jaar 9 procent. Dat is 3 procent lager dan in 2010. Zes jaar geleden maakte nog 19 procent van de ondervraagden zich erge zorgen over klimaatveranderingen.

Energiewinning

Nederlanders staan het meest positief tegenover energiewinning door middel van zonne-energie (89 procent), windenergie (87 procent) en energie uit biomassa (68 procent).

In het algemeen staan de ondervraagden positiever ten opzichte van energiewinning door middel van een gascentrale (18 procent) dan door energiewinning middels kernenergie (17 procent) of kolencentrale (6 procent).

Windmolenpark

Zo'n 80 procent van de Nederlanders is voor de bouw van een windmolenpark in de Noordzee.

Wat betreft de komst van nieuwe kerncentrales is slechts 19 procent voor. Ongeveer 11 procent van de Nederlanders is voor de komst van nieuwe kolencentrales.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer