Rooijakkers leidt LTO Varkenshouderij

Maarten Rooijakkers uit Aarle-Rixtel wordt de nieuwe voorzitter van de landelijke vakgroep Varkenshouderij van LTO Nederland. Per 1 januari 2013 volgt hij Annechien ten Have op.

Rooijakkers+leidt+LTO+Varkenshouderij
© Jos Thelosen

Het federatiebestuur van LTO Nederland stemde deze week in met de benoeming van Rooijakkers, die sinds 2007 voorzitter is van de ZLTO-vakgroep Varkens. Ten Have stelde zich na acht jaar niet meer kandidaat als voorzitter van de landelijke vakgroep.

Rooijakkers (51) heeft met zijn broer John een varkensbedrijf dat bestaat uit een zeugenbedrijf met 800 dieren in Aarle-Rixtel en een vleesvarkensbedrijf met 6500 dieren op drie locaties in de directe omgeving. Op de bedrijven is er veel aandacht voor dierenwelzijn.

Verbindingen maken

Openheid en verbindingen maken naar de samenleving staat hoog in het vaandel van Rooijakkers. Hij stond aan de wieg van Varkens in zicht en realiseerde in 2001 de eerste zichtstal in Nederland. ‘Alleen zo kunnen we de maatschappij weer voor ons winnen’, meent hij.

De nieuwe vakgroepvoorzitter stelt vast dat er in zijn sector ‘veel uitdagingen’ aan de orde zijn. ‘Mijn ambitie is om die niet uit de weg te gaan en er voor te helpen zorgen dat de Nederlandse varkenshouderij een sterke positie ontwikkelt en behoudt.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer