Vijf schapenboeren krijgen dieren terug

Vijf schapenhouders in Gelderland en Utrecht krijgen vanmiddag bijna al hun dieren terug. Bij de boeren uit Well, Bern, Linden, Nieuwegein en Lopik waren in totaal bijna 400 schapen gestolen.

Vijf+schapenboeren+krijgen+dieren+terug
© Douwe Korting

De politie heeft daarvan 350 dieren teruggevonden. Het Openbaar Ministerie (OM) besloot vandaag dat de in beslag genomen dieren worden teruggebracht naar de boerderijen.

In totaal werden in september bijna 600 schapen in Nederland en Duitsland gestolen. Begin oktober trof de politie in weilanden in de Betuwe 354 dieren aan, waarvan DNA-onderzoek uitwees dat ze gestolen waren bij de 5 boeren in Utrecht en Gelderland.

Openbaar Ministerie

Politie en justitie hebben volgens een OM-woordvoerster in Arnhem nog geen idee waar de 250 beesten zijn die nog niet zijn teruggevonden. Mogelijk zijn die dieren al geslacht of naar andere landen gebracht.

De 3 mannen uit Ochten die als verdachten van de schapendiefstallen zijn opgepakt, kunnen bij de raadkamer van de rechtbank in Arnhem bezwaar aantekenen tegen het teruggeven van de beesten, meldt het OM.

Rechtszaak

Twee van de verdachten zitten nog vast, een derde is op vrije voeten in afwachting van zijn rechtszaak. De mannen zouden ook een groot aantal zware landbouwvoertuigen zoals een shovel en trekkers hebben gestolen.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer