Politie+pakt+2+schapendieven+op
© Wikipedia

Politie pakt 2 schapendieven op

De Gelderse politie heeft vanmorgen 2 mannen van 26 en 37 jaar uit het Gelderse Ochten aangehouden op verdenking van schapendiefstallen in de Bommelerwaard. De politie doorzocht vanochtend ook panden in Ochten en Opheusden.

In de Bommelerwaard zijn de afgelopen tijd honderden schapen gestolen uit weilanden.

DNA-onderzoek

Een groot aantal van die gestolen schapen is teruggevonden. Ze liepen in weilanden in Dodewaard en Echteld, waar Opheusden onder valt. De politie nam deze kuddes in beslag. Vorige week bleek uit DNA-onderzoek dat de schapen thuishoorden in Ammerzoden. Naar de herkomst van ruim 100 andere in beslag genomen schapen is nog onderzoek gaande.

Ook uit andere gebieden zijn grote aantallen schapen gestolen, onder andere uit Duitsland net over de grens bij Nijmegen. De politie wil niet zeggen of de aangehouden verdachten daar mogelijk ook meer van weten, maar meldt wel dat meer aanhoudingen niet zijn uitgesloten.

NVWA

De politie onderzoekt de schapendiefstallen samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het vermoeden is dat de dieven de schapen in een veewagen laadden en vaak meteen de grens over brachten. Landbouworganisatie LTO riep onlangs slachterijen al op om extra te controleren op oormerken van schapen, want de dieven zouden die verwijderen.

ANP

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
 • Zaterdag
  16° / 6°
  65 %
 • Zondag
  17° / 10°
  70 %
Meer weer