'Krimpenerwaard testcase voor minister'

De nieuwe minister van Binnenlandse Zaken moet binnen zijn eerste 10 werkdagen een wetsvoorstel voor de herindeling van de Krimpenerwaard aankondigen.

%27Krimpenerwaard+testcase+voor+minister%27
© Nieuwe Oogst

Die oproep doet de Zuid-Hollandse VVD-fractie. De liberalen vinden het langslepende dossier een testcase voor het kabinet. De partij wil met de oproep bereiken dat op 1 januari 2014 een nieuwe krachtige gemeente ontstaat.

VVD vindt dat de inwoners recht hebben op duidelijkheid. Ook voor herstel van de bestuurlijke relaties tussen het rijk en provincie Zuid-Holland is een herindeling dringend noodzakelijk.

K5

Volgens Statenlid Rense Weide moet de nieuwe gemeente in elk geval uit Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist bestaan.

Die K5-variant heeft 55.000 inwoners. Het zou een verrassing zijn als de minister voor de K6-variant gaat en Krimpen aan den IJssel toevoegd.

K6

Weide: 'Commissie-Leemhuis-Stout heeft al in 2009 geconstateerd dat de K6-variant het meest duurzaam is. Bovendien komt het met 83.000 in de buurt van de 100.000 inwoners, zoals het regeerakkoord graag ziet'.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer