Daling internationale tarwenotering

Na een forse stijging vorige week vanwege tegenvallende voorraadcijfers daalden de noteringen voor tarwe op de internationale graanmarkten deze week aanvankelijk fors.

Daling+internationale+tarwenotering
© Nieuwe Oogst

Gisteren was er weer sprake van een licht herstel. Reden voor de daling is de tegenvallende export van tarwe vanuit de Verenigde Staten en winstnemingen op de termijnmarkten van speculanten.

Vooralsnog is er internationaal voldoende tarwe beschikbaar omdat graantelers een redelijke prijs ontvangen en daarom wel willen verkopen. Onduidelijk is of er voldoende tarwe beschikbaar is voor leveringen in de periode van februari tot juni 2013.

Afwachtende houding

Grote afnemers, waaronder landen in het Midden-Oosten, nemen een afwachtende houding aan voor leveringen in 2013. Wel zou China 295.000 ton maaltarwe hebben gekocht van Canada en gaat India op termijn 1 miljoen ton tarwe leveren aan Iran.

Ondertussen vindt de inzaai van wintertarwe in de Verenigde Staten plaats onder te droge omstandigheden. In Oekraïne zijn de omstandigheden om te zaaien goed. Analisten verwachten daar een areaal wintergraan van 8,4 miljoen hectare, dat is vergelijkbaar met 2012.

Weekbericht granen

Meer informatie over de internationale graanmarkt is te lezen in het weekbericht granen van Productschap Akkerbouw.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer