Minder tarwe volgens USDA-raming

De wereldtarweoogst zal volgens de laatste raming van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) in 2012-2013 659 miljoen ton bedragen. De vorige raming ging nog uit van 663 miljoen ton.

Minder+tarwe+volgens+USDA%2Draming
© Koos van der Spek

Wel voorspelt een USDA-rapport dat de wereldconsumptie van tarwe daalt tot 681 miljoen ton. De theoretische wereldvoorraad komt daarmee uit op 177 miljoen ton en staat gelijk aan de consumptie voor 13,5 weken.

Handelaren hadden waarschijnlijk nog slechtere cijfers voor de tarweoogst verwacht. Want als gevolg van het rapport daalden aanvankelijk de noteringen voor tarwe op de internationale graanmarkten deze week.

Forse daling consumptie

In de loop van de week herstelde zich dat weer, vooral omdat analisten hun twijfels uitspreken over de forse daling van de wereldconsumptie. Het wereld tarweverbruik in 2011-2012 werd geraamd op 694 miljoen ton. Dat is 13 miljoen ton meer dan de meest recente cijfers.

Verder heeft USDA in het laatste rapport nog niet de slechte tarweoogst voor Australië, -24 % vanwege de droogte, meegenomen. Ook de gevolgen van de overvloedige neerslag in Argentinië zijn niet verwerkt in de ramingen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer