Lagere kosten seizoenarbeid

LTO Nederland en de Belastingdienst zijn het eens geworden over een zogenoemde cafetariaregeling voor buitenlandse seizoenarbeiders in de land- en tuinbouw. Werkgever en werknemer kunnen nu voor een deel zelf bepalen hoe de werknemer zijn loon ontvangt.

Lagere+kosten+seizoenarbeid
© FruitMedia

Dergelijke regelingen mogen normaal alleen worden toegepast nadat de Belastingdienst de afspraken heeft beoordeeld. Dat is nu niet nodig omdat LTO een collectieve regeling met de Belastingdienst heeft afgesproken.

Kosten verrekenen

De cafetariaregeling mag met directe ingang worden toegepast bij buitenlandse seizoenarbeiders die tijdelijk in Nederland verblijven. De extra kosten die zij maken voor huisvesting, levensonderhoud en reiskosten kunnen op een fiscaal gunstige manier worden verrekend met hun overuren.

Het effect is dat de werkgever minder sociale premies en belastingen betaalt over de gemaakte overuren. Ook de af te dragen premie zorgverzekering wordt lager. De buitenlandse werknemer betaalt minder werknemerslasten en inkomstenbelasting over de overuren.

Alleen voor leden

Een voorwaarde om van de regeling gebruik te mogen maken, is dat men lid is van LTO Noord, ZLTO of LLTB, of van een met LTO samenwerkende vaktechnische organisatie. Andere boeren en tuinders vallen dus buiten de boot.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer