Lely+Vector+wint+Bronzen+Sikkel+op+ATH
©

Lely Vector wint Bronzen Sikkel op ATH

De Vector voerrobot van Lely heeft op AgroTechniek Holland (ATH) de Bronzen Sikkel gewonnen. De Vector beweegt zich zonder rail door de stal en dat maakt het systeem flexibel.

Standhouders dienden voor de Bronzen Sikkel ruim 100 innovaties in. Die kwamen dit jaar vooral uit de veehouderijhoek. Een vakjury nomineerde er 10. Op de eerste beursdag werd de winnaar bekend gemaakt.

Voerniveausentor

Bijzonder is dat de voerrobot is voorzien van een sensor die ziet hoeveel voer er voor het voerhek ligt. Zo weet de Vector wanneer er voer nodig is.

De Vector levert continu vers voer aan, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Tegelijk schuift de robot het voer aan. De machine haalt het voer op in de voerkeuken, waar een grijper de mengbak vult.

Tweede prijs

In de strijd om de Bronzen Sikkel kende de vakjury de tweede prijs toe aan John Deere voor de HarvestLab voederwaarde meting. Met dit systeem is een nauwkeurige dosering mogelijk van kuiltoevoegmiddelen.

De derde prijs ging naar de Gebroeders Knoll voor de Tawi 300 inliner. Dit is een vierkante balenwikkelaar voor een baalmaat van 80 bij 90 centimeter die persen en wikkelen in één werkgang mogelijk maakt.

Prijsuitreiking

Na de officiële opening van de ATH zijn de prijzen voor de Bronzen Sikkels vanmorgen uitgereikt door de voorzitter van LTO Noord Siem Jan Schenk en Jint van Dijk van de Federatie Agrotechniek.

• Lees alle berichten over deze mechanisatiebeurs in het www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1738160&h=ATH 2012ATH-dossier

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer