Alles+over+duurzame+energie+bij+LTO+op+ATH
© Nieuwe Oogst

Alles over duurzame energie bij LTO op ATH

De stand van LTO Noord op AgroTechniek Holland (ATH) staat in het teken van duurzame energie. Op de eerste dag mocht LTO Noord al veel bezoekers ontvangen in haar stand, waar boeren en tuinders terecht kunnen met al hun vragen over energie.

De stand van LTO Noord is 500 vierkante meter groot en ingericht als 'het veld van de toekomst'. De bezoeker kan hier kennis maken met de dienstverlening van de bedrijven van LTO Noord op het gebied van duurzame energie.

In de stand staat ook een zonnepaneel opgesteld waaraan een prijsvraag is gekoppeld.

In gesprek met LTO

Op de ATH-beurs visualiseert LTO Noord hoe een landbouwbedrijf er in de toekomst kan uitzien. Bezoekers kunnen in gesprek gaan met medewerkers van de bedrijven en bestuurders van LTO Noord.

LTO Noord startte onlangs met het Programma Duurzame Energie. Hiermee wil LTO Noord een versnelling aanbrengen in de realisatie van duurzame energie bij haar leden.

'Alle kennis en expertise die er is over duurzame energie, komt in dit programma bij elkaar', zegt Eric Douma, algemeen LTO Noord-bestuurslid met portefeuille Duurzame Energie.

Boost

Doel van het speciale programma over duurzame energie is dat dit op het boeren- en tuindersbedrijf een 'boost' krijgt.

'De land- en tuinbouw is een behoorlijk grote speler in duurzame energie', zegt Douma. 'Maar voor een versnelling in de realisatie hiervan moeten we gezamenlijk te werk gaan als LTO Noord, haar bedrijven en samenwerkingspartners zoals Windunie en Wageningen UR.'

• Lees alle berichten over deze mechanisatiebeurs in het www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1738160&h=ATH 2012ATH-dossier

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer