Schenk+opent+ATH
© Nieuwe Oogst

Schenk opent ATH

LTO Noord-voorzitter Siem Jan Schenk opende vanochtend de tweede editie van AgroTechniek Holland (ATH) op het evenemententerrein bij Walibi in Biddinghuizen.

Schenk toonde zich een waardige vervanger van minister-president Mark Rutte. Die zou aanvankelijk de opening verrichten, maar bleek uiteindelijk verhinderd.

Schenk complimenteerde de ATH-organisatie met de grootse opzet. Volgens de voorzitter past de mechanisatiebeurs helemaal bij de uitstraling van Nederland als landbouwland bij uitstek.

Efficiëntieslag

'De techniek speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de landbouw. Het streven is om met de helft van de input de productie te verdubbelen', geeft Schenk aan.

Het is de vraag hoe realistisch dat volgens hem is. 'Maar als ik kijk naar alle innovaties dan moet het aardig lukken om nog weer een efficiëntieslag te maken.'

Toost

Tot slot bracht Schenk samen met Jint van Dijk van Federatie Agrotechniek een toost uit op het goede verloop van de beurs. De ATH duurt tot en met aanstaande zaterdag.

• Lees alle berichten over deze mechanisatiebeurs in het www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1738160&h=ATH 2012ATH-dossier

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  13° / 5°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer