Topman%3A+%27DeLaval+meer+dan+melktechniek%27
©

Topman: 'DeLaval meer dan melktechniek'

Alleen melktechniek verkopen is allang niet meer genoeg en wij willen ook meer leveren. Dat zegt Joakim Rosengren, topman van DeLaval in een interview met Nieuwe Oogst.

Rosengren spreekt veel over de nieuwe visie van DeLaval ‘Wij maken duurzame voedselproductie mogelijk’. Wat bedoelt hij daar precies mee?

'Wij voelen ons verantwoordelijk om een grotere rol te spelen voor de melkveehouder dan alleen het leveren melkmachineapparatuur. De uitdaging voor de hele voedselketen is om meer mensen te voeden met minder verspilling.'

'Elke kilo voer die voor koeien bestemd is moet ook echt naar de koe, elke kilo melk moet ook echt naar de consument. Om dat beter te realiseren moeten alle ketens die rondom de melkveehouder meewerken en meedenken, dus ook wij.'

Over de situatie na 2015, zonder melkquotum zegt Rosengren: 'Ik denk dat er grote en grotere bedrijven blijven, maar ook relatief kleine. Voor alle typen bedrijven zie ik in Europa ook na 2015 kansen. Onze inzet in ons assortiment verandert dan ook niet door welke politieke keuzes dan ook.'

• Lees het hele interview met DeLaval CEO Rosengren deze week in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  20° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  18° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
Meer weer