NL Debat: rol landbouw splijt partijen

'Linkse' en 'rechtse' partijen staan lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om opvattingen over de toekomst van landbouw, natuur en de rol die de overheid daarbij moet spelen.

Dat bleek gisteren tijdens het Natuur en Landbouw Debat, georganiseerd door LTO Nederland, Natuurmonumenten, de Dierenbescherming en 12 Landschappen. ChristenUnie, CDA, D66, DPK, GroenLinks, PvdA, PvdD, SP, VVD en 50Plus gingen in gesprek.

De reacties op de stelling 'het diervriendelijker maken van de veehouderij kan niet aan het bedrijfsleven worden overgelaten' gaven de verschillen goed weer.

Kapot

VVD en DPK verklaarden zich uitgesproken tegenstanders. 'Nog meer regels en plichten betekent nog meer kosten en daar gaat de Nederlandse boer aan kapot', meldde John van Gorp van DPK. CDA en VVD pleitten nadrukkelijk voor een gelijk speelveld in Europa.

Jeroen Dijsselbloem van de PvdA oordeelde dat de overheid en niet het bedrijfsleven de 'bodem' moet bepalen en kreeg daarin bijval van de overige partijen. 'Maar interessanter is wat in de voorhoede gebeurd. Want ondernemers die zich alleen met de minimumeisen bezighouden, leggen het als eerste af.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer