'Inbreng uiennotering werkt goed'

Handelsplatform Frugi Venta is tevreden over de inbreng van de uiennotoring. Hoewel de uienprijzen afgelopen seizoen dramatisch waren, functioneerde het systeem goed.

%27Inbreng+uiennotering+werkt+goed%27
© Nieuwe Oogst

De uienhandel heeft haar gezamenlijke inbreng in de regionale landbouwbeurzen ook dit jaar geëvalueerd. Daaruit blijkt dat 80 à 85% van het totaal verhandelde volume uien voldoet aan de beurscondities die aan de onderhandelingstafel worden ingebracht.

Forse stijging

Over een periode van 38 weken, waarin de handel een collectieve bijdrage leverde, is in totaal 218.000 ton ingebracht. Een forse stijging ten opzichte van het vorige seizoen toen 125.000 ton werd ingebracht.

Afgelopen seizoen is ongeveer 25 à 30% van de Nederlandse uien onder de beurscondities verhandeld. Vorig seizoen werd dat ingeschat op 20%.

Gecertificeerde uien

Per week werden door de bedrijven gemiddeld 23 transacties ingebracht. In het zuiden groeide het aantal transacties ten opzichte van het vorige seizoen van 281 naar 437, terwijl het aantal ingebrachte transacties in het noorden nagenoeg gelijk bleef.

Het meest opmerkelijke dat uit de evaluatie van het vorige seizoen naar voren komt, is het aandeel GlobalGAP-gecertificeerde uien. Het aandeel groeide van 25% naar 32%.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer